Se făcea ora 19 fix când preşedintele Top Toastmasters Club Chişinău, Alexandru Bordea, anunţa deschiderea unei noi şedinţe în acea seară răcoroasă de vară. O şedinţă care se anunţa a fi prietenoasă, plăcută şi utilă, la nivelul tuturor celorlalte şedinţe de altfel. Aşteptările noastre însă, aveau să fie date peste cap de intensitatea evenimentelor ce aveau să urmeze. E ca atunci când mergi la un film şi îţi place atât de mult încât ai o senzaţie de părere de rău atunci când se termină… dar să revenim…

Toastmasterul, în persoana lui Ion Griţco, anunţa vorbitorii din această seară care, îşi croiau drum spre scenă îndemnaţi de aplauzele publicului.

Astfel, primul orator al serii a fost Eugeniu Doga, care ne-a vorbit despre zona de confort dar şi despre plăcerile care ne aşteaptă înafara acesteia. Ulterior, Mihaela Todică ne-a demonstrat de ce cuplurile care merg dimineaţă în aceeaşi direcţie sunt mai fericite, iar Olga Melniciuc ne-a demonstrat „live” cum se îmbracă un SARI – haina tradiţională a femeilor din orient (urmăriţi pozele…). Irina Buşmachiu, care a avut primul său discurs în cadrul clubului, nu doar ne-a vorbit despre talentele sale, dar ne-a şi demonstrat unul din ele.

Deşi în această seară am excelat şi la capitolul evaluări, avându-i ca evaluatori pe Ana Niculăeş, Alexandru Bordea, Ilie Dercaci şi Cristina Moşin, momentul fulminant al serii a avut loc la etapa de Table Topics.

Chemat în faţă pentru un discurs cu o temă aparent simplă: „fericirea există”, Vadim Fetco părea hotărât nu doar să nevorbească dar să ne şi demonstreze acest lucru. Astfel, în premieră pentru o şedinţă Top Toastmasters Club, am asistat la o cerere în căsătorie. Da, aţi văzut bine… O CERERE ÎN CĂSĂTORIE!!! Sala înmărmurise de emoţii atunci când Vadim punea întrebarea vieţii sale:

„Doina, vrei să fii soţia mea?”
Iar Doina a spus „DAAAAA”

Mare dreptate a avut cel ce spunea că Toastmasters schimbă vieţi! Iată, Vadim Fetco şi Doina Fortuna şi-au unit destinele nu oricum, ci sub aplauzele publicului de la Top Toastmasters Club Chişinău. Şi pentru ca ceremonia să fie completă, Irina Buşmachiu le-a dedicat viitorilor soţ şi soţie melodia „Euphoria” de Loreen, în interpretarea sa superbă, parcă dorindu-le celor doi o viaţă plină de momente euforice alături de clubul nostru :).

Îi urăm şi noi cuplului un viitor plin de succes, iar celor care mai aveau dubii le atragem atenţia: la Toastmasters surprizele se ţin lanţ. Aşa că grijă mare fetelor, uita-ţi ce i s-a întâmplat Doinei în această seară… 🙂

Mulţumim tuturor pentru o seară minunată şi nu uitaţi că săptămâna viitoare vă aşteptăm cu noi surprize!

Cu respect,

Echipa Top Toastmasters Club.