DESPRE NOI – Clubul Top Toastmasters Chișinău

Cei mai mulţi oameni, atunci când sunt confruntaţi cu posibilitatea de a lua cuvântul în public, se simt inconfortabil. Cu toate astea, abilitatea de a vorbi cu încredere în faţa unui public precum şi abilitatea de a conduce cu eficienţă o echipă pentru atingerea unor obiective precise se numără printre condiţiile de bază pentru a obţine ceea ce doreşti, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală.

Top Toastmasters Club a luat nastere in Republica Moldova în 2011, si reprezinta un atelier de lucru de tipul “învaţă cum se face”, în care membrii îşi perfecţionează abilităţile lor într-o atmosferă confortabilă şi prietenoasă.. Sedintele clubului au loc in fiecare zi de marti a saptamanii, incepand cu ora 19:00. La moment clubul este constituit din 33 membri oficiali care isi dezvolta abilitatile atat pe partea de Comunicare cat si pe partea de Leadership.

Cei care aderă la un club Toastmasters dobândesc abilităţi de comunicare cu ajutorul manualului “Competent Communication”, care conţine o serie de 10 sarcini concepute special pentru a inculca o fundatie de bază a vorbirii în public.

Membrii îşi pot dezvolta de asemenea abilităţile de lider şi practicile de lucru cu ajutorul programelor din manualulele “Competent Leadership” şi “High Performance Leadership”, precum şi servind drept lideri la diferite niveluri organizaţionale din cadrul clubului.

Echipa de bord a clubului

Mandatul 2021-2022

Viorelia Decaci - Președinte

Mă simnt onorată să fiu Președintele Clubului Top Toastmasters! Pentru că anume aici cu 7 ani în urmă mi-am descoperit pasiunea de a vorbi în public. În Comunitatea Toasmtaters m-am format ca și trainer și mi-am cizelat abilitățile de comunicare și leadership.
Din acest motiv doresc să contribui la dezvoltarea și prosperarea acestui club, prin propriu exemplu, oferidu-i un an din viața mea în calitate de Președinte.
🎯Scopul primordial ce mi-am propus în acest an să-l realizez, este să creștem nivelul de calitate a liderilor și oratorilor din club, iar acest lucru se poate face împreună implicând toți membrii din bord și club în activitățile clublui.
În acelaș timp în acest an Clubul Top Toastmasters împlinește o vârstă de 10 ani de la fondare,🥳 respectiv este un an jubiliar, care trebuie marcat prin evenimente și concursuri expcepționale. Ne dorim ca fiecare membru activ sau simpatizant al Comunității noastre să înțeleagă că aici în club este locul unde el poate să se descopere atât ca lider, dar și ca orator.
Tudor Cașcaval - Vice Președinte Educație
🎯 Scopul meu în calitate de vicepreședinte Educație în acest mandat, este să ajut membrii actuali, cât și viitorii membri, să înțeleagă mai ușor programul educațional și să-i ghidez pe parcursul lor în programul educațional ales.
🙂 Mult succes și entuziasm pe tot parcursul mandatului!
Maria - Victoria Racu - Vice Președinte Membri
Comunitatea Toastmasters este asemenea unui râu, în constantă mișcare, în care există mereu un flux de membri. 💁‍♀️💁‍♂️
Îmi doresc să păstrăm această stare a lucrurilor, să mărim fluxul și să susținem fiecare persoană care ajunge la noi pentru a se dezvolta.🙂
Pentru că ăsta e scopul nostru. Pentru că fiecare membru și oaspete este important pentru noi.
Doina Morari - Vice Președinte Relații cu publicul
🎯Scopul meu în acest mandat este de a menține și crește vizibilitatea clubului;
👍De a face cunoscută Comunitatea Toastmasters pentru mai multă lume;
🙏De a promova și recunoaște meritele și realizările membrilor;
🙂Să aduc cât mai mulți oaspeți la ședințele clubului.
Rodica Rusu - Secretar

🧐 Descopăr și dezvolt cea mai bună versiune a mea, în comunitatea Top Toastmasters, printre oameni extraordinari, 🙂 dornici de a explora arta oratorică, unde cu siguranță cunoști calea corectă spre dezvoltare, schimbare și rezultate mari!

Grigore Vremeș - Trezorier
🧐 Obiectivele de bază a lui Grigore în calitate de trezorier sunt:
Asigurarea transparenței și responsabilizarea financiară în rândul membrilor comunității Top Toastmasters.👍
Monitorizarea, controlul și îndeplinirea cu succes a politicilor financiare ale clubului.🤓
Gelu Balan - Manager Logistică
🎯Obiectivul principal în funcția de Manager pe logistică este de a avea grijă să asigur mereu sală unde să se desfășoare ședințele, unde membrii și oaspeții să vină cu plăcere și să se simtă confortabil.
Stella Nani - Președinte imediat anterior
Un DA puternic pentru a depăși frica de a vorbi în public. Formatul ședințelor a fost ceva nou pentru mine, am conștientizat că fiecare rol asumat mă ajută să descopăr diverse laturi ale personalității mele. Practicând oratoria devenim rezistenți în fața situațiilor imprevizibile și poate uneori jenante. Avem toate resursele necesare pentru aceasta. E nevoie doar de exersare.
Și e foarte plăcut sa observi transformarea atât a ta proprie, cât și a colegilor.