DESPRE NOI – Clubul Top Toastmasters Chișinău

Cei mai mulţi oameni, atunci când sunt confruntaţi cu posibilitatea de a lua cuvântul în public, se simt inconfortabil. Cu toate astea, abilitatea de a vorbi cu încredere în faţa unui public precum şi abilitatea de a conduce cu eficienţă o echipă pentru atingerea unor obiective precise se numără printre condiţiile de bază pentru a obţine ceea ce doreşti, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală.

Top Toastmasters Club a luat nastere in Republica Moldova în 2011, si reprezinta un atelier de lucru de tipul “învaţă cum se face”, în care membrii îşi perfecţionează abilităţile lor într-o atmosferă confortabilă şi prietenoasă.. Sedintele clubului au loc in fiecare zi de marti a saptamanii, incepand cu ora 19:00. La moment clubul este constituit din 33 membri oficiali care isi dezvolta abilitatile atat pe partea de Comunicare cat si pe partea de Leadership.

Cei care aderă la un club Toastmasters dobândesc abilităţi de comunicare cu ajutorul manualului “Competent Communication”, care conţine o serie de 10 sarcini concepute special pentru a inculca o fundatie de bază a vorbirii în public.

Membrii îşi pot dezvolta de asemenea abilităţile de lider şi practicile de lucru cu ajutorul programelor din manualulele “Competent Leadership” şi “High Performance Leadership”, precum şi servind drept lideri la diferite niveluri organizaţionale din cadrul clubului.

Echipa de bord a clubului

Mandatul 2023-2024

Grigore Vremeș - Președinte

👨🏼‍💼PREȘEDINTELE – este directorul executiv al clubului, responsabil de îndeplinirea misiunii acestuia.
📣Conduce ședințele de club, îndrumă echipa de ofițeri, numește toate comitetele și supraveghează toate operațiunile desfășurate de club.
👏🏻Este membru din oficiu în toate comitetele, cu excepția celui de nominalizare și este unul dintre reprezentanții clubului în consiliul de arie și în consiliul de district.
💁🏼‍♂️Mă simt onorat să fiu Președințele Clubului Top Toastmasters Chișinău! Unul din avantajele acestuia este capacitatea de a fi o școală în care poți experimenta, poți greși, fără a pierde ceva important, iar experiența acumulată poate fi aplicată în toate domeniile. Am ales să experimentez prin a conduce o echipă din dorința de a crește abilitățile mele de leadership – comunicare eficientă, delegare, influență, empatie și nu în ultimul rând pentru asumarea responsabilităților care mă vor face să devin mult mai puternic.
🎯Scopul primordial pentru acest an este să dezvoltăm și să menținem în continuare clubul pe poziție înaltă în rândul cluburilor din Divizie. Să creăm o atmosferă cât mai prietenoasă și primitoare unde toți membrii și oaspeții să se simtă liberi și în siguranță în parcursul său educațional. Să promovăm valorile clubului: integritate, respect, suport și excelență. La fel, să creăm noi lideri și viitori ofițeri de bord.
📍Am deplină încredere că împreună cu echipa de bord, vom re uși să îndeplinim toate scopurile propuse!
Olga Calmîș - Vice Președinte Educație

VICEPREȘEDINTELE EDUCAȚIE – este al doilea ofiţer al clubului și este responsabil de:
👩🏻‍💻 planificarea, organizarea și desfășurarea unui program educaţional ce satisface nevoile membrilor;
👩🏻‍🏫coordonează comitetul de educaţie.
📚Vicepreședintele Educaţie este, de asemenea, unul dintre reprezentanţii clubului în consiliul de arie și în consiliul de district și nu trebuie să întreprindă nici o acţiune ce are consecinţe asupra clubului fără autorizarea prealabilă sau aprobarea ulterioară a clubului.
💁🏻‍♀️ Este o onoare pentru mine să fiu Vice Președinte pe Educație a clubului. Comunitatea aceasta, mi-a oferit multe lucruri în aspect educativ, astfel, oferindu-mi un puls de încredere în mine și putere în ceea ce pot face în ziua de mâine.
Anul acesta am simțit că sunt suficient de pregătită să candidez și le mulțumesc tuturor membrilor pentru că m-au votat și mi-au oferit încrederea lor. Cred cu tărie că voi face față acestei provocări frumoase și împreună cu echipa de board o să obținem rezultate frumoase.
🎯 În acest mandat mi-am propus să fiu o sursă de încredere pentru colegii de club în ceea ce privește Toastmasters și este responsabilitatea mea să îi familiarizez cu toate aspectele Programului Educațional.
📍 Cred cu tărie că voi face față acestei provocări frumoase și împreună cu echipa de board o să obținem rezultate frumoase!
Ecaterina Marin - Vice Președinte Membri

Comunitatea Toastmasters este asemenea unui râu, în constantă mișcare, în care există mereu un flux de membri. 💁‍♀️💁‍♂️
Îmi doresc să păstrăm această stare a lucrurilor, să mărim fluxul și să susținem fiecare persoană care ajunge la noi pentru a se dezvolta.🙂
Pentru că acesta e scopul nostru și fiecare membru și oaspete este important pentru noi.
Victoria Ceban - Vice Președinte Relații cu publicul

🎯Scopurile mele în acest mandat sunt:
🔎de a menține și crește vizibilitatea clubului și aduce cât mai mulți oaspeți la ședințele clubului;
👍de a face cunoscută Comunitatea Toastmasters pentru cât mai multă lume;
🙏de a promova și recunoaște meritele și realizările membrilor.
Victoria Musienco - Secretar

   

Faptul că am fost votată de către membrii în rolul de Secretar demonstrează că au încredere în mine și în capacitățile mele. Este o mândrie pentru mine să descoper și să dezvolt cea mai bună versiune a mea.
Sunt onorată sa fac parte din această comunitate de oameni frumoși și talentați. Sunt sigură că acest an de mandat vine cu foarte multe lucruri frumoase la pachet, așa că le doresc tuturor membrilor atât de bord, cât și a clubului, un parcurs cât mai frumos și legendar.
Ștefan Danuță - Trezorier

Obiectivele de bază a lui Ștefan în calitate de Trezorier sunt:
✔identificarea și valorificarea unor noi surse financiare, precum și creșterea vărsărilor financiare în trezoreria clubului;
✔asigurarea clubului cu toate instrumentele necesare pentru funcționare;
✔asigurarea transparenței și responsabilizarea financiară în rândul membrilor comunității Top Toastmasters;
✔monitorizarea, controlul și îndeplinirea cu succes a politicilor financiare ale clubului.🤓
Rustem Atmadja - Manager Logistică
🎯Obiectivul principal în funcția de Manager pe logistică este de a avea grijă să asigur mereu sală unde să se desfășoare ședințele, unde membrii și oaspeții să vină cu plăcere și să se simtă confortabil.
Doina Grama - Imediat Past President

Mă simnt onorată că am fost Președintele Clubului Top Toastmasters! Pentru că anume aici cu 6 ani în urmă mi-am descoperit pasiunea de a vorbi în public. În Comunitatea Toasmtaters mi-am cizelat abilitățile de comunicare și leadership.
Din acest motiv doresc să contribui la dezvoltarea și prosperarea acestui club, prin propriu exemplu.