Cât timp există drepturile omului ce trebuiesc apărate; cât timp există interesele oamenilor ce trebuiesc împărtăşite; cât timp bunăstarea naţiunilor este o chestiune de dezbatere… atât timp oratoria va avea un rol important în viaţa fiecăruia dintre noi.

Astfel, la ora 19:00 exact, la Orange Cafe, cu o dorinţă arzătoare de a cunoaşte ceva nou ce se citea în ochii publicului din ce în ce mai numeros, a început şedinţa Top Toastmasters Club. Evident, speakerii s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor. La această şedinţă am cunoscut viaţa prin poezie a Victoriei Prunici, ne-am familiarizat cu emoţiile şi ambiţiile Cristinei Barbu, Olga Melniciuc a pus punctul pe „i” în ceea ce priveşte feminismul şi egalitate în drepturi între femei şi bărbaţi, iar Dinu Golban ne-a împărtăşit secretul său în ceea ce priveşte acumularea de bogăţii.

Atunci când unii oaspeţi, impresionaţi de multitudinea informaţiilor şi emoţiile transmise de vorbitori, credeau că seara se îndreaptă spre final, au avut surpriza plăcută să fie invitaţi în scenă pentru a improviza un discurs pe una din temele propuse. Ulterior cei mai buni şi-au cules laurii prin diplomele pe care le-au primit, dar surprizele nu s-au încheiat aici….

Mergând după principiul „oaspeţi noi – tradiţii noi”, în această seară am pus bazele bibliotecii Top Toastmasters Club prin prima cartea oferită clubului de unul dintre vorbitori, iar pentru ca şedinţa să rămână pentru mult timp în inimile noastre, am încheiat cu poezia „Viaţa” de Adrian Păunescu în interpretarea superbă a Victoriei Prunici.

Mulţumim pentru suport, emoţii pozitive şi multă voie bună celor care au fost cu noi, iar până data viitoare vă dorim oratorie plăcută.

Cu respect,

Echipa Top Toastmasters Club