Sesiunile de networking, pentru care atât de multă lume iubește Top Toastmasters Club, în această seara de marți au fost fructificate și savurate de către toți cei prezenti la ședință! În grupuri se discuta despre business, dezvoltare, se împartășeau idei și se râdea cu poftă… până când s-a auzit un val de aplauze care i-a așezat pe toți la locuri… semn că ședința urma să înceapă!

După ce am cunoscut toate persoanele noi prezente, Alexandru Bordea din postura de președinte îl introducea pe Alexandru Bordea în postura de Toastmaster al serii 🙂 , moment în care au început să curgă și discursurile…

Discursuri care de această dată s-au remarcat prin rațiune, analiză dar și prin empatie și sensibilitate. Astfel, Teodora Matei și-a susținut primul discurs în cadrul clubului, nu oricum ci sub formă de versuri, împreună cu Eliza Cauș am făcut o excursie în istoria folclorului și obiceiurilor noastre, ajungând la concluzia că unele nu sunt tocmai benefice pentru viitorul nostru, iar Cristina Anton a senzibilizat publicul până la lacrimi chiar cu istoria vieții sale, arătându-ne cât de important este să ne iubim și să ne prețuim persoanele apropiate.

După aceste discursuri emoționante, a urmat o pauză mai lungă ca de obicei, timp în care lumea a reușit să-și împărtășească emoții și idei, să-i felicite pe vorbitori sau pur și simplu să savureze timpul petrecut împreună.

După pauză s-a dat frâu liber imaginației, iar Ilie Dercaci din postura de Table Topics Master a introdus publicul într-o stare de euforie prin subiectele alese. Astfel, Olga Meniciuc a devenit prima femeie antrenoare a echipei naționale de fotbal a Moldovei, Victor Chirica a fost nevoit să-și părăseacă haremul din Africa pentru frumusețea femeilor din Republica Moldova, Alina Schițco a fost pusă în postura de a încuraja femeile care au fost părăsite de către Victor, iar Dinu Golban a fost nevoit să-și foloseasc toată imaginația ca să găsească o soluție pentru toate acele femei ramase singure 🙂

Iată, un mic joc de roluri care a exaltat publicul din această seară, un public care a decis ca cel mai bun speaker al serii să fie Cristina Anton, cel mai bun evaluator – Dorina Vasilache, iar cea mai bună la capitolul discursuri improvizate – Alina Schițco, care, de altfel, s-a aflat pentru prima dată la o ședință Top Toastmasters Club.

Surpriza în această seară a venit de la Corina Erșov, care a îmbogățit biblioteca clubului cu încă o carte: “Cultura Comunicării” de Alexei Palii.

Îi mulțumim mult Corinei pentru inițiativă, de asemenea le mulțumim tuturor pentru timpul petrecut frumos și productiv în această seară, și nu uitați că marția viitoare vă aștempam cu noi discursuri, noi oameni și noi emoții, iar până atunci vă dorim oratorie plăcută!

Cu respect,

Echipa Top Toastmasters Club.