“Where leaders are made”, încă nu cred că ați aflat cât adevăr conțin aceste cuvinte.

 Am găsit Toastmasters acum doi ani și aveam speranța că îmi voi lecui teama de a vorbi în public. V-ați aștepta să vă spun că m-am vindecat. Ei bine, teama există încă, însă eu m-am obișnuit cu ea, să o controlez, să o folosesc, iar ea este acolo de fiecare dată când ies in fața oamenilor să îmi amintească că sunt viu.
În timp am găsit în Toastmasters mult mai mult. Toți avem în interiorul nostru o imagine idealizată despre sinele spre care tindem. Prin Toastmasters uneori simt că semăn cu mine, cel din vise.
În Toastmasters am învățat că leadership înseamnă comunicare și comunicare înseamnă leadership, trebuie să fii un bun lider ca să fii ascultat și în același timp un bun orator ca să fii bine înțeles.
Am mai învățat că trebuie să fac lucrurile ca și când le fac pentru mine, așa mă dezvolt și eu, dar și cel de lângă mine. Ca să mă deschid în fața voastră trebuie să știu că voi fi primit cu prietenie, că ceea ce am făcut bine va fi apreciat si că ceea ce am făcut mai puțin bine este corectat cu blândețe, ca într-o familie, iar Toastmasters este o familie. Știți că alături de moarte teama de a vorbi în public este cea mai mare. Asemeni soldaților din tranșee care trec împreuna prin botezul focului suntem și noi de fiecare dată când ieșim în față, iar acest lucru ne face camarazi, ne face frați.
În Toastmasters cel mai important este mediul pe care îl creăm împreună, iar aceste lucruri ne diferențiază de alte cluburi de oratorie din lume.
Vă urez să creșteți un club mare și să vă amintiți cu mândrie peste ani că voi ați fondat acest club!
Cu drag,
Daniel Costea, membru Toastmasters Cluj, mentor TOP TOASTMASTERS CLUB.