Toamna se numără bobocii… spune o vorbă din popor. Ei bine, nouă, celor de la Top Toastmasters Club Chișinău, toamna ne-a adus un public numeros cu multe fețe noi, dornice să pășească pe tărâmul Toastmasters, membri vechi – pe care nu i-am văzut de mult timp, și speranța că lucrurile vor continua să crească în intensitate așa cum au facut-o și până acum.

Ședința din seara zile i de 4 septembrie a început în mod obișnuit: cu prezentarea noilor oaspeți, care însă au fost neobișnuit de mulți. Ba mai mult chiar, am avut placerea să cunoaștem un membru al clubului Toastmasters “Voice of Wales” din Marea Britanie.

Un alt lucru inedit al acestei seri a fost faptul că din cei 4 vorbitori, 3 sunt psihologi 🙂 deci vă puteți de seama de valoarea discursurilor susținute.

Astfel, Lily Tronciu a avut un prim discurs în cadrul clubului, impresionând publicul cu debitul său verbal, Ana Niculăeș ne-a vorbit despre importanța și satisfacțiile meseriei de psiholog, îndemnându-ne să ne angajăm unul dacă încă nu am facut-o, Sergiu Toma a fost cel ce ne-a vorbit în termeni foarte sugestivi despre rolul femeii, bărbatului și a poveștilor, fiind și cel care a câștigat la capitolul discursuri, iar Eugeniu Doga ne-a facut o intruziune în lumea veselă dar în același timp tristă a clovnilor.

La capitolul evaluări, toată lumea s-a descurcat mai puțin Vlad Ghenciu care a fost descalificat din cauza nerespectării timpului alocat, iar cel mai bun s-a dovedit a fi Alexandru Pitei.

Sesiunea de discursuri improvizate ne-a făcut să fim mai nostalgici de această dată, amintindu-ne de perioadele frumoase și pline de peripeții din perioada liceului sau a facultății. Cele mai multe amintiri însă, ne-a trezit Victoria Prunici, care a și câștigat la capitolul discursuri improvizate.

Seara am încheiat-o însă cu o poezie superbă de dragoste în interpretarea Olgăi Melniciuc și cu vocea neașteptat de încântătoare a Dinei Cepeliuc, care a interpretat două piese.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi, un mare mulțumesc il adresăm Cristinei Evtodii, cea care s-a asigurat că această ședință va rămâne pentru mult timp în memoria noastră prin pozele pe care le-a făcut, și nu uitați… pâna data viitoare vă dorim oratorie plăcută!

Cu respect,

Echipa Top Toastmasters Club.